Deze handige pizzasteen is geschikt voor gas- en elektrische barbecues, maar je kunt hem ook prima gebruiken in een elektrische oven. De 12 mm dikke steen warmt geleidelijk op en is bestand tegen temperaturen tot 300°C. Ideaal voor gebruik op de Safari Chef.
De steen is gemaakt van hittebestendig cordieriet, waardoor het vocht uit het deeg wordt getrokken. Het resultaat: een lekkere krokante pizzabodem!
Naast het bakken van pizza's kun je op deze pizzasteen ook uitstekend brood, een focaccia of croissantjes (af)bakken.
Kookoppervlak: ø 25cm
TIP: maak de pizzasteen eenvoudig schoon met een droge doek en gebruik vooral geen afwasmiddel en water.
- Kleine pizzasteen
- Ideaal voor Safari Chef
- Te gebruiken op gas- of elektrische barbecues en in elektrische ovens
- Bestand tegen temperaturen tot 300°C
- Kookoppervlak: ø 25cm
Hoe gebruik ik mijn CADAC pizzasteen?
- Gebruik de pizzasteen in combinatie met de pandrager & deksel van de BBQ.
- Bestrooi met wat bloem zodat de bodem niet gaat plakken.
- Plaats geen bevroren pizza op de steen.
- De baktijd is afhankelijk van allerlei omstandigheden zoals de dikte van de bodem, gekozen ingrediënten, weersomstandigheden, etc.
- Gaat het bakken te snel, draai dan de brander even uit en laat de pizza nagaren met de deksel op de BBQ.
- De steen mag ook eventueel op het BBQ rooster geplaatst worden; het bakproces duurt dan wat langer. Let op: het rooster kan beschadigen als de steen gaat schuiven.
- Dompel de steen nooit onder in water, maar veeg deze schoon met een (natte) doek.
- Gebruik geen afwasmiddel!
- Het is normaal dat de pizzasteen donkerder wordt en vlekken krijgt door gebruik.
Art.nr. | 6544-100 |
---|